LID WORDEN


Ook jij kan één van ons worden …

Je wilt jezelf onderscheiden. Dat kan je op velerlei manieren doen. Beter nog:
Individuen zijn meer dan welkom, want persoonlijke initiatieven zijn de drijvende kracht in een dynamische maatschappij. En wij erkennen je prestaties als je een positieve bijdrage levert aan onze maatschappij. Kiwanisleden stellen je inspanningen op prijs. Ze kunnen zelfs vertaald worden in een onschatbare troef voor je professionele carrière. En dat is nu net de imponerende kracht van Kiwanis: word lid en amuseer je. Het spreekt voor zich dat wij ook jouw persoonlijk leven respecteren: daarom vergaderen wij slechts tweemaal per maand, zodat er genoeg tijd overblijft voor gezin en familie.
We verliezen de geneugten van het leven niet uit het oog, maar opteren wel voor een andere aanpak dan die van ‘een leren fauteuil, een goede sigaar en een stevig glas whisky’. Dit beeld maakt geen deel uit van het Kiwanis imago: een Kiwanislid profileert zichzelf. Je kan de clubleden makkelijk herkennen aan hun openheid en hun wil om constructief te werken binnen hun context. Je wordt er omringd door vrienden, door mensen die het principe van kameraadschap koesteren en in hun hart dragen.
Vrij frequent zijn genodigden bij ons te gast. Zij worden als vrienden uitgenodigd door onze leden. Op die manier kun je de sfeer opsnuiven en groeit een eventuele interesse voor onze club.
Na een drietal bezoeken kan je al een duidelijk beeld vormen van hoe het is om lid te zijn.
Dan kan je beslissen om lid te worden. Je kandidatuur wordt voorgedragen door je peter en in de statutaire vergadering wordt je kandidatuur besproken.
We verwachten niet van een nieuw lid dat hij op alle vergaderingen aanwezig is. Toch is een aanwezigheid van 50% gewenst om de werking op een normale manier te kunnen volgen. Een Kiwanis club streeft ernaar om, gebaseerd op het principe van kameraadschap, informatieve, educatieve, innoverende en vooral sociale doelstellingen te verwezenlijken.

Samen met partners – mannen en vrouwen – uit de zakenwereld, de ambtenarij en de vrije beroepen creëren we een solide basis om de maatschappij zo wijdverspreid mogelijk te dienen. Dankzij onze projecten gaan wij er prat op dat wij kunnen steunen op uitstekende contacten met nationale en internationale leiders en overheden, die voor ons reeds deuren openden waar ze voor anderen tot op heden gesloten bleven.
Onze club is een mannelijke Kiwanisclub. Ondanks een mannelijke traditie, zijn de damesclubs binnen Kiwanis in steile opgang. Ook bij ons staan vriendschap en sfeer voorop. Zo zijn we vrij persoonlijk met elkaar betrokken. Een huwelijk, een geboorte of verjaardag van een lid gaat niet aan ons voorbij. Alsook de nodige steun bij een overlijden.