AFDELING


NIEUWPOORT POLDER EN DUIN
Recentelijk werd de naam van de club gewijzigd in Nieuwpoort Polder en Duin. Deze naamswijziging ging samen met een nieuw logo en uiteraard met een vernieuwde website … Op heden zijn er tevens toepassingen zoals het reageren op berichten en events mogelijk.

VEURNE POLDER EN DUIN
De geschiedenis van Kiwanis Veurne Polder en Duin …
Kiwanis Veurne Polder en Duin werd georganiseerd op 24.12.1974.
De stichtend voorzitter was Dhr. Pelfrene.
De peterclubs van onze club zijn Kortrijk en Oostende Noordzee.
De club is zelf peter van Ieper Vlakke Land, Torhout Houtland en Kiwanis Zilvermeeuw. Deze laatste is een damesclub uit onze regio.
Iedere club profileert zich binnen de grote familie van Kiwanis en bezoeken aan andere clubs zijn dan ook regelmatig aan de orde. Vroeger was onze club ingedeeld in het grote district van Belgiê – Frankrijk – Monaco.
De verre bezoeken aan clubs en congressen zijn verleden tijd geworden door de afsplitsing van Frankrijk.
Een Amerikaanse rondrit van een aantal leden bracht hen op een aantal vergaderingen van onze Amerikaanse Kiwanis broeders. Een hele ervaring om een clubvergadering mee te maken van een honderdtal leden, bij het krieken van de dag!
Menige anekdotes komen uit die tijd.
Dhr. Paul Dochy, één van onze leden, schopte het tot Luitenant Gouverneur. Dit is de voorman van de divisie West-Vlaanderen.
Van meet af aan werd ons sociaal programma toegespitst op plaatselijke projecten.
Reeds honderden kleinere hulpprojecten werden gesteund. Deze werden meestal voorgedragen door onze leden die de situatie ter plaatse heel goed kenden en ons dan zoveel als mogelijk objectieve informatie konden bezorgen. Een aantal jaarlijks terugkerende acties zijn heden ten dage nog actueel.
Het Sinterklaasfeest, Pak van het Hart en Bloso-sportkampen of steunen we de inrichting van de Special Olympics.
Ook cultuursponsoring is ons niet vreemd. Zo schenken we de eerste prijs aan de laureaat van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Veurne.
Om deze acties te ondersteunen zijn initiatieven nodig die fondsen opleveren.
Zo werd in het verleden jarenlang een veteran en oldtimer-carshow ingericht, op zaterdag en zondag in respectievelijk Koksijde en De Panne. Prachtige wagens werden tentoongesteld op de Dijk en op het Esplanadeplein. Na een toeristische rondrit dienden de voertuigen en hun inzittenden zich onderwerpen aan een elegantiewedstrijd.
Sinds een aantal jaren putten we onze fondsen uit het inrichten van oa Kerstconcerten.
Zo stonden al op ons podium: Schatteman & Couvreur , Willem Vermandere, Dana Winner Will Tura , Jo Vally, Koen Crucke, The Blik Dooze band, Tom Dice, Festeyn, Geena Lisa en Kevin. Bijna veertig jaar bruist het leven in deze club en dit jaar zal het niet anders zijn …