50 JAAR

Een eerbetoon aan Eros Ramazzotti …

Een levendige combinatie van energie en emotie.

Dit is de show van Dove c’è Musica, … de Eros Ramazzotti-tributeband die momenteel het meest bekend staat in Italië, maar ook ver daarbuiten. De band met het grootste aantal live-evenementen op zijn naam.

TICKETS INCLUSIEF RECEPTIE – FOOD – CONCERT – DJ met AFTERPARTY – € 139,00

De ongelooflijke fysieke en vocale gelijkenis van de zanger en de nauwgezette zorg voor de arrangementen, die getrouw het voortdurend evoluerende geluid van Eros volgen, maakten dit project buitengewoon geloofwaardig genoeg om in heel Italië maar ook in het buitenland (Nederland, Macedonië, Malta, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Bulgarije, Slowakije en zelfs de VS) de liefhebbers van Italiaanse muziek te bekoren.

Mis deze ongelooflijke show niet en reserveer nu uw tickets voor het te laat is!

Om aan de grote vraag naar INKOMTICKETS zonder Food te kunnen voldoen, hebben we ervoor gekozen om 100 tickets aan te bieden enkel voor het concert – vanaf 21u30, aan de prijs van € 49,00 en dit inclusief gratis toegang tot de afterparty met DJ. De exclusieve TICKETS aan € 139,00 blijven uiteraard bestaan. Er zijn tevens ook nog enkele VIP-tafels beschikbaar.


ONLINE TICKETS – TAFELSPONSORING – HOTEL MET KORTING


BULGARIJE  USA  MACEDONIË  ITALIË  NEDERLAND  MALTA  ZWITSERLAND  OOSTENRIJK  DUITSLAND  FRANKRIJK  SLOVAKIJE  LUXEMBURG  SPANJE 

 

 

 

 

 

 


INTERVIEW met de BAND

 

Sinds wanneer bestaat de band?

De band werd opgericht in 2009, maar had aanvankelijk nog een andere zanger.

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?

Het is niet eenvoudig om deze vraag te beantwoorden. Aanvankelijk was de line-up totaal anders, van de originele band uit 2009 is er momenteel alleen Raffaele, de drummer. Sindsdien zijn er veel muzikanten veranderd. Het oorspronkelijke idee was om een band te vormen waarin de muzikanten echt verenigd waren door hun passie voor Ramazzotti. Door de jaren heen hebben veel muzikanten besloten hun eigen weg te gaan, vaak vanwege een verschillende muzieksmaak of om andere kansen na te streven. In 2016 realiseerden we ons dat het idee om de band te laten groeien niet samenviel met het idee van de oudste zanger, dus besloten we uit elkaar te gaan. Het was 2016 en het project dreigde ernstig te eindigen, omdat er geen goede zangers waren om Ramazzotti te spelen. Daarna ontmoetten we toevallig Gero Carlino, die op dat moment net gescheiden was van zijn band, en Raffaele en Roberto, de toetsenist, besloten hem te ontmoeten om over het project te praten. We kunnen wel zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was!

Wat kun je vertellen over de frontman? Heeft hij ooit deelgenomen aan een Italiaans tv-programma? Idool?

Gero was een van de eerste Ramazzotti-imitators in Italië. Hij begon als een grapje met vrienden om Ramazzotti te imiteren en realiseerde zich toen dat dit talent hem ertoe zou kunnen brengen veel interessantere dingen te doen dan zingen tijdens diners met vrienden. En dus begon hij tegelijkertijd in een band te werken en solo-optredens te doen (privéfeesten, bedrijfsevenementen, casino’s, enz.) totdat hij begin jaren 2000 werd gecontacteerd voor een tv-programma “Stella Gemella”, op een van de belangrijkste nationale televisiezenders, waar hij de finale kon bereiken. Sinds dat optreden is hij verschillende keren op tv geweest, bijvoorbeeld vorig jaar in de ‘Tali e Quali Show’, een grote imitatorshow van beroemde artiesten, en onlangs ook in de show ‘Michelle Impossible’ gepresenteerd door Ramazzotti’s eerste vrouw, Michelle. Hunziker.

Hoe lang duurt het optreden?

Het optreden van “Dove c’è Musica” duurt doorgaans 105 minuten, maar afhankelijk van de context wordt de setlist verlengd of ingekort.

Staat u voor het eerst op een podium in België?

Voor de band is het de eerste keer in België, terwijl de zanger al naar België is geweest voor soloshows.

Waar heb je al gespeeld? Wat zijn hun grootste concerten die je al hebt gegeven?

De band heeft door heel Europa gespeeld: Italië, Malta, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg en Slowakije. Buiten Europa trad het ook op in de VS.
De grootste concerten die we ons herinneren waren zeker die in de VS, met name in Milwaukee op een gigantisch Italiaans festival dat ongeveer 100.000 mensen bijeenbracht en vervolgens een groot festival op Malta, ook met enkele duizenden mensen.

Wat vindt Eros Ramazzotti zelf van jouw verhaal? Volgt hij je op sociale media?

Goede vraag, wij willen het graag weten! Zowel Gero als Raffaele hebben Eros persoonlijk gekend, maar omdat ze in een andere context zaten dan de tributeband, hebben ze dit onderwerp nooit behandeld. Zeker Eros is niet een van onze meest frequente volgers maar het viel ons meerdere keren op dat hij ons volgde tijdens een van onze concerten live op facebook!

Waarom kies je voor de muziek van Eros Ramazzotti? – Wat is jouw motivatie?

De waarheid is dat we allemaal van Italiaanse pop houden. Het lijkt een eenvoudig en populair genre, dat door veel muzikanten vaak wordt onderschat, maar het vereist eigenlijk een opmerkelijk niveau van techniek en voorbereiding. En in de Italiaanse pop is Eros ongetwijfeld nummer 1! Een immense kunstenaar die in zijn zeer lange carrière zichzelf altijd heeft kunnen vernieuwen en gewaardeerd werd door de nieuwe generaties. Een kunstenaar die zich altijd heeft omringd met internationaal gerenommeerde muzikanten. Kortom: een mooie uitdaging voor ons!

Hebben jullie de setlist aangepast? Speel je nieuwe nummers als Eros ze toevoegt?

We proberen altijd op de hoogte te blijven van het repertoire, op het moment dat er een nieuw stuk van Eros uitkomt horen we eerst of het ons bevalt, of het live kan werken, en als we dan allemaal overtuigd zijn, vooral Gero, gaan we dat dan opnemen in het repertoire.

Kijk jij uit naar het optreden in Nieuwpoort?

Absoluut! wij zijn hier erg enthousiast over! Zoals we al zeiden, voor de band is België de eerste keer. Wij hebben grote verwachtingen!

Wat weet jij over België? Waar denk je eerst aan?

Helaas weten we heel weinig over België. Het is zeker een zeer aantrekkelijke toeristische bestemming, maar vanuit muzikaal oogpunt zal het een verrassing zijn hoeveel mensen zich zullen verdiepen in de muziek van Ramazzotti! Om eerlijk te zijn is het eerste waar we aan denken als het om België gaat, bier en lekker eten, ahah, maar we zijn er zeker van dat er nog zoveel meer is!

Wat zijn de toekomstplannen? Welke ambities heb je?

Een van onze plannen is om de muziek van Eros naar Zuid-Amerika, Canada en Rusland te brengen, allemaal landen waar Eros erg geliefd is.Wat Rusland betreft hadden we al optredens gepland in St. Petersburg, maar vanwege de oorlog moesten we het uitstellen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WEBSITE van de BAND